دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دکتر طهرانچی در جمع خبرنگاران:

یک هزار میلیارد تومان وام دانشجویی در سال جدید ارائه می‌شود/ نمایشگاه استارت‌آپ‌های صنایع غذایی به خلق زیست‌بوم واقعی کمک می‌کند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با اقدامات جدید دانشگاه آزاد اسلامی در سال جدید یک هزار میلیارد تومان وام دانشجویی ارائه خواهد داد. دانشجویان سال اولی نیز می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.
کد خبر : 413884
BS0K3643.jpg

به گزارش خبرنگار علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی پیش از ظهر امروز در حاشیه امضای تفاهم‌نامه احداث کارخانه تولید بذر درباره تعهدات دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص تعهدات دانشگاه آزاد اسلامی در قبال تفاهم‌نامه توسعه فناوری بذر اظهار کرد: این فناوری محصول دانشگاه آزاد اسلامی است و همچنین زمینه‌هایی که برای تولید و توسعه این فناوری در نظر گرفته شد، از سوی دانشگاه آزاد اسلامی تأمین شد.


وی افزود: در دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به آب‌وهواهای مختلف در برخی از مناطق کشور مانند استان اصفهان و هرمزگان کشت زمستانی انجام شد. با حمایت مالی سازمان اوقاف و صندوق نوآوری و شکوفایی صندوق پژوهش فناوری دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت سهام یک‌سوم و اهرمی شروع به کار کرد. صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در این صندوق نیز خدماتی ارائه می‌دهد. این نخستین اقدام برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان صندوق پژوهش فناوری است.


طهرانچی بیان کرد: برای رفع نیازهای کشور در حوزه بذر به فضای گلخانه‌های زیادی نیاز است که مرحله اول آن در واحد مبارکه-مجلسی دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته است. برای پیدا کردن مکان مناسب، شرایط آب‌وخاک منطقه تأیید شد. با سرمایه‌گذاری و حمایت صندوق و سازمان اوقاف این پروژه پیشرفت خواهد کرد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این‌که چه بذرهایی تولید خواهد شد، گفت: بذر خیار، گوجه‌فرنگی و فلفل از جمله مواردی هستند که وارد بازار شده‌اند. برای اینکه یک بذر هیبریدی خط مصرفی پیدا کند حدود پنج تا هفت سال کار علمی نیاز است. این کار علمی با توجه به فضای محیطی و سلایق مشتریان صورت می‌گیرد.


وی افزود: در حال حاضر 6 رقم بذر خیار مورد تأیید کشاورزان قرار گرفته است. سلیقه کشاورز در انتخاب بذر بسیار مهم است. همچنین بذر باید مقاومت زیادی داشته باشد. بذرهای تولیدشده این ویژگی‌ها را دارد و حتی مورد پسند کشاورزان عراقی قرار گرفته است. در عراق بذرهای متنوعی از کشورهای خارجی ارائه می‌شود اما بذرهای خیار دانشگاه آزاد اسلامی توانسته توجه کشاورزان عراقی را جلب کند. سه رقم بذر گوجه‌فرنگی نیز مرحله تولید قرار دارد و سپس بذرهای صیفی‌جات که شامل فلفل، خانواده بادمجان، کدو و خربزه می‌شود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص نمایشگاه گردهمایی استارت‌آپ‌های صنایع غذایی که در صندوق نوآوری و شکوفایی در حال برگزاری بود، گفت: این نمایشگاه از جمله اقدامات بجا و خوب صندوق نوآوری و شکوفایی است. یکی از مشکلات کشور این است که برای حرکت و پیشرفت فرآیند فناوری از دولت کمک خواسته می‌شود.


وی افزود: در طول 100 سال اخیر هیچ کاری با پول نفت به قوام نرسیده است. پول نفت برای سرمایه‌گذاری‌های کلان کشور است. بخش خصوصی باید بتواند بازار خودش را پیدا کند، و کِشنده فناوری و علم شود. برگزاری این نمایشگاه به خلق زیست‌بوم واقعی کمک می‌کند. باوجوداینکه برخی از شرکت‌های دانش‌بنیان موردحمایت قرار می‌گیرند اما محصولی تولید نمی‌کند، نتیجه این می‌شود که قشر فرهیخته و نخبه‌ای که وارد کار می‌شوند بعد از مدتی با ورشکستگی و مشکلات زیاد مواجه شوند.


طهرانچی بیان کرد: برگزاری این‌چنین نمایشگاه‌هایی لوکوموتیو فناوری و فناوران را به حرکت درمی‌آورد. تاکنون تمرکز اصلی کشور روی تکنولوژی‌های های‌تک بوده و سرمایه‌گذاری‌های زیادی هم روی آن شده است. پرداختن به موضوعاتی مثل بذر، بذر هیبرید یا بذر کشت ارگانیک برای کشور بسیار مهم است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: تمرکز و سرمایه‌گذاری روی مسائل واقعی که شاید در رده‌بندی های‌تک قرار می‌گیرد بسیار حائز اهمیت است چراکه نیازهای واقعی را هدف قرار می‌دهد. حوزه تولید بذر از لحاظ ایجاد غذا و امنیت غذایی اولویت اول کشور است.


طهرانچی در خصوص وام‌های جدید دانشگاه آزاد اسلامی برای دانشجویان در سال تحصیلی جدید گفت: علاوه بر دو بانک رسالت و مهر ایران که سپرده‌گذاری‌های مناسبی برای ارائه وام در آن وجود دارد. سپرده‌گذاری در بانک ملی انجام شده و براساس توافق‌نامه امضاشده، یک هزار میلیارد تومان وام دانشجویی ارائه خواهد داد. به دنبال این هستیم که دانشجویان در سال اول و در ترم ورودی بتوانند از این وام‌ها استفاده کنند. در حال رفع نظام‌های بوروکراتیکی هستیم که مانع از بهره‌برداری دانشجویان از این وام‌ها می‌شد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص حمایت از افرادی که در مراکز رشد این دانشگاه مشغول به فعالیت هستند، بیان کرد: سرای نوآوری به شکل شهر به شهر پیگیری می‌شود. در این پروژه اقتصاد شهری مورد هدف قرار گرفته است. دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی بزرگ‌ترین صندوق پژوهش و فناوری کشور را شکل خواهیم داد. مقدمات و مصوبات این امر صورت گرفته و اعضای هیئت‌مدیره آن نیز پیشنهاد شده‌اند.


وی افزود: با توجه به اینکه در دانشگاه آزاد اسلامی سپرده‌گذاری از سوی بانک‌ها منع شده، سرمایه واحدها با دو هدف ایجاد صندوق پژوهش و فناوری برای ارائه خدمات تولید و سپرده‌گذاری در بانک‌های قرض‌الحسنه برای پشتیبانی از وام دانشجویی صورت می‌گیرد. این امر می‌تواند تحولی در حمایت از جوانان سراسر کشور ایجاد کند.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب